Siirry sisältöön
Haku Lahjoita
Hymynaama ihmisen kämmenillä.

Autismi ja hyvä olo -kysely

Autismi ja hyvä olo -kysely on belgialaisen autismiasiantuntija dr. Peter Vermeulenin kehittämä arviointiväline. Sen tavoitteena on antaa ideoita autismikirjolla olevien ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Autismi ja hyvä olo -kysely pyrkii tutkimaan, mikä luo ihmisessä positiivisia tunteita. Kyselyssä tarkastellaan erilaisia tekijöitä: aistikokemuksia, sosiaalisia tilanteita, vuorovaikutusta, toimintoja, miellyttäviä tapahtumia, siirtymiä ja rutiineja.

On selvää, että kyselylomake ei voi koskaan kattaa kaikkia mahdollisia asioita, jotka saavat aikaan positiivisia tunteita. Siksi kyselylomakkeen ensisijaisena tarkoituksena on aloittaa yksityiskohtaisempi arvio autismikirjolla olevan ihmisen emotionaalisesta hyvinvoinnista.

Ihmisen iästä, kehitystasosta, kielitaidosta ja nykyisestä toimintakyvystä riippuen kyselylomaketta voi käyttää eri tavoin:

  • Autismikirjolla oleva ihminen täyttää itse kyselylomakkeen, jonka jälkeen keskustelette siitä yhdessä.
  • Täytät kyselylomakkeen yhdessä autismikirjolla olevan ihmisen kanssa.
  • Kyselylomakkeen täyttävät ihmiset, jotka tuntevat autismikirjolla olevan ihmisen hyvin, kuten vanhemmat, sisarukset, henkilökohtaiset avustajat tai hoitajat / ohjaajat.


***

Autismi ja hyvä olo -kysely on suojattu tekijänoikeuksilla: Autism‐Good‐Feeling‐Questionnaire © Peter Vermeulen, Autism in Context.

Autismiliitto on käännättänyt kyselyn tekijän suostumuksesta. Kyselyä voidaan kopioida ja jakaa rajoituksetta, mutta vain suoraan autismikirjolla olevan ihmisen tukena käytettäväksi.

Kyselystä on Peter Vermeulenin verkkosivustolla saatavilla myös muita kieliversioita. (avautuu uuteen välilehteen)

Kyselylomakkeen käyttö julkaisuissa, esityksissä, luennoilla ja työpajoissa ei ole sallittua ilman tekijän ja Autism in Context kirjallista suostumusta. www.petervermeulen.be (avautuu uuteen välilehteen)

(avautuu uuteen välilehteen)