Siirry sisältöön
Haku Lahjoita
Kansikuvassa opiskeluaiheisia graafisia ikoneja

Autism&Uni opas 3: Hyviä käytäntöjä opiskelijoita tukeville ammattilaisille korkeakouluissa ja niiden ulkopuolisissa organisaatioissa

Opas on tarkoitettu ammattilaisille, jotka toteuttavat tukipalveluja autismikirjon opiskelijoille. He voivat olla osa korkeakoulun vammaistiimiä tai työskennellä jonkin ulkopuolisen palveluntuottajan palveluksessa. Opas tarjoaa selvityksiin perustuvia oivalluksia sekä tietoa hyvistä käytännöistä Euroopan maissa. Näiden avulla on helpompi tarjota tietoa ja tukea opiskelijoille, sekä kehittää ammatillista osaamista.

Oppaan taustalla on Autism&Uni, EU-rahoitteinen viidessä maassa toiminut yhteisprojekti. Projektin tavoitteena oli tukea yhä useampia autismikirjon nuoria pääsemään osallisiksi korkeakoulutuksesta ja suoriutumaan opinnoistaan menestyksekkäästi. Opas on toteutettu autististen opiskelijoiden, heidän vanhempiensa, korkeakoulujen tuutorien, opettajien ja autismikirjon nuorten tukihenkilöiden avulla. Se kokoaa yhteen löydökset keskeisimmistä hyvistä käytännöistä erityisesti projektiin osallistuneista maista, eli Iso-Britanniasta, Suomesta, Alankomaista, Puolasta ja Espanjasta.

Oppaan ladattava tiedosto ei ole saavutettava.